Τελευταίες αναρτήσεις

Λουκανικοπιτάκια με γκούντα
Αλμυρά, Ζύμες

Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

Για 40 λουκανικοπιτάκια: Υλικά: 250γρ βιτάμ λιωμένο 200γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1000γρ) Για τη γέμιση: 40 μικρά λουκανικάκια 40 μικρά κομματάκια γκούντα 1 κρόκο για την επάλυψη Εκτέλεση: 1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε […]

Σοκολατένιο «ρυζόγαλο» με βρώμη
Γλυκά

Σοκολατένιο «ρυζόγαλο» με βρώμη

1 λίτρο γάλα 5-6 κ.σ. ακατέργαστη βρώμη βρασμένη πάρα πολύ καλά 5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας 1 βανίλια 3 κ.σ. κορν φλάουρ 1-2 κ.σ. κακάο κανέλα Εκτέλεση: 1. Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 3/4 του γάλατος και την βρασμένη βρώμη. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη,με το κακάο,το κορν φλάουρ,τη βανίλια […]

Κέικ καρότου με γλάσο τυριού
Γλυκά

Κέικ καρότου με γλάσο τυριού

Υλικά: 2 αυγά 1 κ 1/2 κούπες αλεύρι 150γρ κούπα καστανή ζάχαρη 100γρ  ελαιόλαδο 1 κούπα τριμμένο καρότο 1/4 κούπας σταφίδες 1/4 κούπας τριμμένα καρύδια ξύσμα πορτοκάλι 2 κ.σ. μπέικιν 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. κανέλα Για το γλάσο: 200γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 150γρ άχνη ζάχαρη 1 βανίλια Εκτέλεση: […]

Κουλουράκια πορτοκαλιού
Γλυκά, Ζύμες

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά για 30 κουλουράκια: 200 γρ βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) 200γρ  ζάχαρη 500γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη) 100γρ χλιαρό γάλα 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι 1 αυγό 1 βανίλια 1 κ.γ.σόδα Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. 2. Ρίχνουμε το αυγό και […]

Το δικό μου μπανόφι
Γλυκά

Το δικό μου μπανόφι

Υλικά: για ταψί 20cmX30cm για την βάση: 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 200γρ βούτυρο αγελάδος για την σαντυγί: 500γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 100γρ άχνη ζάχαρη για την κρέμα καραμέλας: 7 κ.σ. ζάχαρη 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια 2 κουτιά γάλα εβαπορέ(σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.σ. βούτυρο Και θα χρειαστούμε: […]

Παιδική κρέμα με ζάχαρη καρύδας
Uncategorized, Γλυκά

Παιδική κρέμα με ζάχαρη καρύδας

Yλικά: 3 φλ.τσαγιού γάλα 5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας 1 βανίλια 4 κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση: Βάζουμε τα 2 και 1/2 φλυτζάνια γάλατος να βράσουν. Το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι γάλα το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά,ανακατεύουμε πολύ καλά και περιμένουμε να βράσει το γάλα. Μόλις αρχίσει να […]