Τρουφάκια με κόντιτα

20180121_105616

Υλικά:

 1 και 1/2 πακ.μπισκότα μιράντα

3/4 φλιτζ. καρύδια

1/2 κούπα κόντιτα

 βανίλια για άρωμα

1/2 κούπα  βούτυρο

4 κουτ. σούπας κακάο

1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

2 κουτ. σούπας ουίσκι

100γρ κουβερτούρα

1/2 κούπα γάλα εβαπορέ

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

για τη επικάλυψη:

300γρ κουβερτούρα

20180121_105634 (1)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη,το κακάο και την κουβερτούρα.
  2. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και στη συνέχεια τα καρύδια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε το γάλα στα μπισκότα και ανακατεύουμε,στην συνέχεια αδειάζουμε το περιεχόμενο από το κατσαρολάκι και τα κόντιτα στο μπολ.
  4. Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να πλάθεται πιο εύκολα.
  5. Πλάθουμε τα τρουφάκια.
  6. Σε ένα μπεν μαρι λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε τα τρουφάκια. Αφού τα περάσουμε από την σοκολάτα τα αφήνουμε πάνω στην λαδόκολλα να παγώσουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*