Σιροπιασμένο κέικ λεμονιού με γιαούρτι και Lemon Curd

Υλικά:

1/3 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1/3 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπες αλεύρι

2 αυγά

1 βανίλια

ξύσμα από ένα λεμόνι

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι:

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

1 φέτα λεμονιού

για την Lemon curd:

4 αυγά

χυμό από 2 λεμόνια

150ml κρέμα γάλακτος

100γρ λευκή σοκολάτα

150 γρ άχνη ζάχαρη

50 γρ βούτυρο αγελαδινό

DSCN0014

Εκτέλεση:

για το κέικ

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά.

2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί.

3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το γιαούρτι.

4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.

5. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.

για το σιρόπι:

7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κέικ.

για την Lemon curd:

8. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τον χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά.

9. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να χτυπηθούν καλά τα αυγά.

10. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα.

11. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

12. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε το κέικ.

DSCN0010

 

Οι food bloggers γιορταζουν τα βραβεια τους και 

διαδικτυακά. Στις 25 Φεβρουαρίου, θα κάνουμε ενα 

εορταστικό αφιερωμα σε ενα πολύ ελληνικό και αγαπημένο 

υλικό, το γιαούρτι

Επισκεφτείτε μας να γιορτάσουμε μαζί.

Η λίστα των blogs είναι εδώ:

1.Η Αγγελική Καλαμπόκα από το  Cookika φτιάχνει Cheesecake με γιαούρτι και ανθότυρο.

2.Η Βαγγελιώ Κασσαπάκη από το Κρήτη Γαστρονομικός Περίπλους φτιάχνει ζυμαρικά στο φούρνο με κρέμα γιαουρτιού

3.Η Θεοδώρα Νάνου από το Theodora’s Kitchen Diaries φτιάχνει http://www.theodoraskitchendiaries.eu/?p=2635

4.Η Δώρα Τσίμπη από το Pandoras Kitchen φτιάχνει ζουμερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

5.Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi φτιάχνει κεμπαπ γιαουρτλού, με τα όλα του

6.Η Ευα Στειακάκη από το  Real Family Food φτιάχνει Ταρτάκια με γιαούρτι, μέλι & τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη & γλουτένη

7.Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek  φτιάχνει γιαουρτοτυρόπιτα.

8.Η Κατερίνα Θεολόγου από το Delightful Area φτιάχνει κρέμα γιαουρτιού με ανανά

9.Η Μαρία Πρασσά από το Bread and Tea φτιάχνει πρωινό με γιαούρτι αρωματισμένο με πορτοκάλι και δυόσμο και τραγανή granola κακάο-πορτοκάλι .

10.Η Νανά Λεοντίδου από το Kouzinista φτιάχνει κεικ λεμονιού με γιαούρτι και κραμπλ.

11.Η Σοφία από το  Sofeto, γευσεις υγείας  φτιάχνει ελαφριά μους περγαμόντο με γιαούρτι και ανθότυρο, χωρίς ζάχαρη  

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλες τις foodbloggers και στην Ευγενία από το http://eatyourselfgreek.com/

που μας συντόνισε!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*