Ρολό με μαρμελάδα

20171102_135103

4 αυγά

1 ποτήρι αλεύρι

3/4 ποτήρι ζάχαρη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ

για την γέμιση:

200γρ μαρμελάδα

Εκτέλεση συνταγής:

Για παντεσπάνι 30Χ40 cm

  1. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, περίπου για δέκα λεπτά.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα σιγά σιγά και απαλά.
  3. Βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  4. Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς,ψήνουμε το παντεσπάνι για 20 λεπτά ακριβώς.
  5. Μετά από 20 λεπτά,βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Όταν κρυώσει,αλοίφουμε με μαρμελάδα το παντεσπάνι και το τυλίγουμε αργά να γίνει ρολό με προσοχή.
  7. Το τυλίγουμε σε λαδόκολλα για να κρατάει το σχήμα του ρολού.

20171102_135109

2 Σχόλια

  1. Λάζαρος

    Ένα νόστιμο αφράτο γλυκό. Μας ανοίγεις την όρεξη..

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*