Ραβανί με σαντιγύ

DSCN1334

Υλικά:

1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι

2 φλ. αλεύρι

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

1 βανίλια

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλ.ζάχαρη

5 αυγά

Σιρόπι:

5 φλ. ζάχαρη

5 φλ. νερό

φλούδα από 1 λεμόνι

 

300γρ σαντυγί χτυπημένη
DSCN1336

Εκτέλεση:

1.Ανακατέβουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια. 

2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη για 15′ περίπου. 

3.Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γιαούρτι. 

4.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην μας ξεφουσκώσουν τ’ αυγά. 

5.Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 40cm x 30cm και ψήνουμε στους 180o C, για μισή ώρα.

6.Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5′, ρίχνουμε μέσα τη φλούδα λεμονιού και περιχύνουμε το ραβανί(το οποίο πρέπει να έχει κρυώσει).

 DSCN1339

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*