Παπουτσάκια μπεμπέ!!

20171107_130906

Υλικά:

1  κιλό μικρές μελιτζάνες

για τον κιμά:

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

100γρ σάλτσα ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

λίγο μαιντανό

 ελαιόλαδο

για την μπεσαμέλ:

200γρ γάλα εβαπορέ ζεστό

3 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

αλάτι

πιπέρι

100γρ τριμμένο κασέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

20171107_130829 (1)

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε και κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες,τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα.
  2. Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις ξεπλένουμε. Τις αραδιάζουμε σε λαδόκολλα αφού τις αλήψουμε με λάδι.
  3. Ψήνουμε στο γκρίλ μέχρι να πάρουν χρώμα.
  4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά,μόλις αλλάξει χρώμα βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  5. Στην συνέχεια αφού σοταριστούν όλα μαζί βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  6. Για την μπεσαμέλ,παίρνουμε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να παρει χρυσαφί χρώμα.
  7. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το γάλα ανακατεύοντας πολύ καλά.
  8. Μόλις πήξει η μπεσαμέλ βάζουμε και τα υπόιπα υλικά μας.
  9. Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις μελιτζάνες,από πάνω κάνουμε μια στρώση από τον κιμά και την μπεσαμέλ.
  10. Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  11. 20171107_130855

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*