Μπανόφι και με σοκολάτα!

20180204_125112 (2)

Υλικά:

για 8 μπολάκια

για την βάση:

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

200γρ βούτυρο αγελάδος

για την σαντυγί:

500γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

100γρ άχνη ζάχαρη

για την κρέμα καραμέλας:

7 κ.σ. ζάχαρη

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια

2 κουτιά γάλα εβαπορέ(σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κ.σ. βούτυρο

για την σοκολατένια κρέμα:

100γρ κουβερτούρα

Και θα χρειαστούμε:

4 μπανάνες,όχι πολύ ώριμες

λίγη τρούφα για το πασπάλισμα

20180204_125133 (1)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα τα τρίμματα,λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το περιχύνουμε στα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το βούτυρο. Στην συνέχεια,κάνουμε μια στρώση με αυτό το μίγμα σε ένα ταψάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, στην συνέχεια  βάζουμε το 1μιση κουτί εβαπορέ. Ανακατεύουμε γρήγορα και χαμηλώνουμε την φωτιά. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με το άνθος αραβοσίτου και το βάζουμε στην κατσαρόλα,ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.Βάζουμε και μια κουταλιά βούτυρο. Όταν πήξει,παίρνουμε την μισή κρέμα και την βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με την σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
  3. Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και κάνουμε μια στρώση με αυτές πάνω από τα μπισκότα.
  4. Κάνουμε άλλη μια στρώση με την κρέμα καραμέλας και μια ακόμα με την κρέμα σοκολάτας.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και την βάζουμε πάνω από την κρέμα καραμέλας. Πασπαλίζουμε με τρούφα

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*