Μπαμπάς με φράουλες

Υλικά:

για το παντεσπάνι:

6 αυγά

300γρ ζάχαρη

200γρ αλεύρι κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπέικιν

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

για το σιρόπι:

2,5 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 φλούδα από λεμόνι

1 φλούδα από πορτοκάλι

για την σαντυγί:

300γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ άχνη ζάχαρη

για το γαρνίρισμα:

20 φράουλες

DSCN0425

Εκτέλεση:

1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα.

2. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

3. Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά μια φόρμα του κέικ και στην συνέχεια την αλευρώνουμε για να μην κολλήσει το παντεσπάνι.

4. Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μόλις πάρει χρώμα το παντεσπάνι ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το.

5. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά,το αναποδογυρίζουμε και το κόβουμε στη μέση και δημιουργούνται 2 παντεσπάνια..Το πάνω μέρος του κέικ το ξαναβάζουμε στην φόρμα του κέικ,το σιροπιάζουμε τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά.

6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την μισή την βάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι. Από πάνω τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και αυτό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά από μια ώρα αναποδογυρίζουμε την φόρμα του κέικ και στολίζουμε με σαντυγί και φράουλες τον μπαμπά.

DSCN0425

Φραουλοσυνταγές και blogparty!

Από δω και πέρα θα μαγειρεύουμε με 8 ακόμη Foodbloggers συνταγές με ένα κοινό υλικό.

Σήμερα το κοινό μας υλικό είναι οι φράουλες!

Οι καταπληκτικές συνταγές μας έιναι :

Η Ευα Στειακάκη από το  breadandtea φτιάχνει πανακότα με γιαούρτι, μέλι & σάλτσα με ψητές φράουλες..

Η Αγγελική Καλαμπόκα από το cookika φτιάχνει Παγωτό με καραμελωμένες φράουλες.

Η Κατερίνα Θεολόγου από το delightfularea φτιάχνει σαλάτα με νρέσινγκ φράουλας.

Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το eatyourselfgreek φτιάχνει Eton Mess -Μαρέγκα με κρέμα και φράουλες.

Η Νανά Λεοντίδου από το kouzinista φτιάχνει Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα.

Η Δώρα Τσίμπη από το pandoraskitchen φτιάχνει Πουτίγκα φράουλας με παγωτό.

Η Ειρήνη Ζεβελάκη από το paxxi φτιάχνει Ανοιξιάτικη φραουλένια σοκολατόπιτα και Freakshake.

Η Σοφία από το sofeto φτιάχνει Μαρμελάδα φράουλα και βανίλια χωρίς ζάχαρη και πολύ βράσιμο..

Το προηγούμενό μας project είχε ως κοινό υλικό το γιαούρτι, μπορείτε να δείτε τις συνταγές μας :

εδώ

7 Σχόλια

  1. Πολύ γλυκιά και όμορφη τούρτα Νίκη!

  2. Pingback: Πουτίγκα Φράουλας με παγωτό - PanDora's Kitchen

  3. Pingback: Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα | kouzinista

  4. Pingback: Σαλάτα με dressing φράουλας | delightful area

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*