Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

DSCN1354

Για 40 λουκανικοπιτάκια:

Υλικά:

250γρ βιτάμ λιωμένο

200γρ χλιαρό γάλα

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ. γεμάτο αλάτι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1000γρ)

Για τη γέμιση:

40 μικρά λουκανικάκια

40 μικρά κομματάκια γκούντα

1 κρόκο για την επάλυψη

DSCN1356

Εκτέλεση:

1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε ένα μπολ.

2. Λιώνουμε το βιτάμ και το βάζουμε στο μπολ.

3. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας.

4. Την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.

5. Μόλις φουσκώσει, τη χωρίζουμε σε 3 μέρη.

6. Παίρνουμε το κάθε μέρος και με τον πλάστη ανοίγουμε ένα χοντρό  φύλλο.

7. Το κόβουμε σε μικρά ορθογώνια κομμάτια  και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με γκούντα και λουκάνικο, το κάνουμε ρολό και το αφήνουμε πάνω στο ταψί. Διαλύουμε τον κρόκο σε λίγο νερό και αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια μας.

8. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω, για μισή ώρα περίπου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*