Λαγγίτες με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο

20170606_132811

Υλικά για 10 λαγγίτες:

1 κούπα χλιαρό νερό

1 και μισή κούπα αλεύρι

1 κ.γ.μαγιά ξερή

λίγο αλάτι

λίγη ζάχαρη

1 κ.σ. σπορέλαιο

και 1 φλ.καφέ σπορέλαιο για το τηγάνισμα

20170606_132816

Εκτέλεση:

1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να πετύχουμε έναν παχύρευστο χυλό. Αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει για 15 λεπτά.

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 φλυτζάνι του καφέ σπορέλαιο,μόλις ζεσταθεί παίρνουμε  με την κουτάλα(όχι γεμάτη) από τον χυλό και το βάζουμε στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.

20170606_132824

Για την μαρμελάδα βατόμουρου:

200γρ βατόμουρα

100γρ ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα βατόμουρα,αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά,μαζί με την ζάχαρη να σταθούν για 2 με 3 ώρες. Αδειάζουμε τα νερά που θα βγάλουν. Στην συνέχεια τα βάζουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει η μαρμελάδα. Αν θέλουμε την μαρμελάδα περισσότερο γλυκιά προσθέτουμε ζάχαρη την ώρα που βράζει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*