Κουλουράκια πορτοκαλιού

DSCN1306

Υλικά για 30 κουλουράκια:

200 γρ βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)

200γρ  ζάχαρη

500γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη)

100γρ χλιαρό γάλα

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

1 αυγό

1 βανίλια

1 κ.γ.σόδα

DSCN1308

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
2. Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
3. Αργά αργά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά . Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
4. Ανοίγουμε με τον πλάστη χοντρό φύλλο,ανάλογα πόσο χοντρά τα θέλουμε. Παίρνουμε ένα κουπατ και σχηματίζουμε τα μπισκότα ή πλάθουμε πλεξούδες ή να τα κάνουμε ρολάκια με μαρμελάδα.
5. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολα, και πάνω βάζουμε τα κουλουράκια.
6. Τα ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά.

7. Όταν κρυώσουν μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*