Κέικ καρότου με γλάσο τυριού

DSCN1321

Υλικά:

2 αυγά

1 κ 1/2 κούπες αλεύρι

150γρ κούπα καστανή ζάχαρη

100γρ  ελαιόλαδο

1 κούπα τριμμένο καρότο

1/4 κούπας σταφίδες

1/4 κούπας τριμμένα καρύδια

ξύσμα πορτοκάλι

2 κ.σ. μπέικιν

1 κ.γ. σόδα

1 κ.γ. κανέλα

Για το γλάσο:

200γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

150γρ άχνη ζάχαρη

1 βανίλια

DSCN1323

Εκτέλεση:

1. Χτυπάμε με το μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αυγά για 5 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το αλέυρι και ανακατεύουμε καλά.

3. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε να είναι ομοιόμορφο το μίγμα μας.

4. Στρώνουμε το μίγμα στο ταψί (25cm διάμετρο) αφού βουτυρώσουμε το ταψί.

5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

6. Για το γλάσο, χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για 1-2 λεπτά.

7. Όταν κρυώσει το κέικ βάζουμε από πάνω το γλάσο που φτιάξαμε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*