Δίχρωμη κρέμα

20170601_131001

Υλικά για 5 ποτηράκια:

1 λίτρο γάλα φρέσκο

6 κ.σ. ζάχαρη

6 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. βούτυρο

βανίλια

2 κρόκους

150γρ μπισκότα αλεσμένα

100γρ κουβερτούρα

20170601_130940

Εκτέλεση συνταγής :

1. Σε ένα μπολ κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε το κορν φλάουρ,τους κρόκους,την ζάχαρη και τη βανίλια.

2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε μέτρια φωτιά, μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το μίγμα που κάναμε στο βήμα 1 , και ανακατεύουμε συνεχώς , μόλις αρχίζει να πήζει σβήνουμε την φωτιά και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας.

3.Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και με μια κουτάλα βάζουμε κρέμα στα ποτηράκια. Αφήνουμε το 1/3 της κρέμας μέσα στην κατσαρόλα και βάζουμε την κουβερτούρα. Επειδή είναι ζεστή η κρέμα η κουβερτούρα θα λιώσει,ανακατεύουμε καλά και βάζουμε την σοκολατένια κρέμα πάνω από την κρέμα βανίλιας. Τρίβουμε από πάνω μπισκότα της αρεσκείας μας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*