Τελευταίες αναρτήσεις

Μπάρες δημητριακών με μούσλι
Γλυκά

Μπάρες δημητριακών με μούσλι

Υλικά: 15 μπάρες 100γρ φυστικοβούτυρο 2 κ.σ. μέλι 150γρ κουβερτούρα 250γρ μούσλι βρώμης χωρίς γλουτένη 2 κ.σ. κακάο 1 βανίλια σε σκόνη 2 κ.σταφίδες 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια Εκτέλεση: 1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι,την κουβερτούρα και το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. 2. Μόλις λιώσουν καλά […]

Ρολά με ζαμπόν και γκούντα
Αλμυρά, Ζύμες

Ρολά με ζαμπόν και γκούντα

Υλικά 1 ταψί: 100γρ βιτάμ λιωμένο 100γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400γρ) Για τη γέμιση: 10 φέτες ζαμπόν 10 φέτες γκούντα 2 βραστά λουκάνικα σε φέτες 100γρ σάλτσα ντομάτας Εκτέλεση: 1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε […]

Λουκανικοπιτάκια με γκούντα
Αλμυρά, Ζύμες

Λουκανικοπιτάκια με γκούντα

Για 40 λουκανικοπιτάκια: Υλικά: 250γρ βιτάμ λιωμένο 200γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1 κ.γ. γεμάτο αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1000γρ) Για τη γέμιση: 40 μικρά λουκανικάκια 40 μικρά κομματάκια γκούντα 1 κρόκο για την επάλυψη Εκτέλεση: 1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε […]

Σοκολατένιο «ρυζόγαλο» με βρώμη
Γλυκά

Σοκολατένιο «ρυζόγαλο» με βρώμη

1 λίτρο γάλα 5-6 κ.σ. ακατέργαστη βρώμη βρασμένη πάρα πολύ καλά 5 κ.σ. ζάχαρη καρύδας 1 βανίλια 3 κ.σ. κορν φλάουρ 1-2 κ.σ. κακάο κανέλα Εκτέλεση: 1. Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσουν τα 3/4 του γάλατος και την βρασμένη βρώμη. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την ζάχαρη,με το κακάο,το κορν φλάουρ,τη βανίλια […]

Κέικ καρότου με γλάσο τυριού
Γλυκά

Κέικ καρότου με γλάσο τυριού

Υλικά: 2 αυγά 1 κ 1/2 κούπες αλεύρι 150γρ κούπα καστανή ζάχαρη 100γρ  ελαιόλαδο 1 κούπα τριμμένο καρότο 1/4 κούπας σταφίδες 1/4 κούπας τριμμένα καρύδια ξύσμα πορτοκάλι 2 κ.σ. μπέικιν 1 κ.γ. σόδα 1 κ.γ. κανέλα Για το γλάσο: 200γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου 150γρ άχνη ζάχαρη 1 βανίλια Εκτέλεση: […]

Κουλουράκια πορτοκαλιού
Γλυκά, Ζύμες

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Υλικά για 30 κουλουράκια: 200 γρ βουτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) 200γρ  ζάχαρη 500γρ αλεύρι(μπορεί και παραπάνω, πρέπει να πλάθεται η ζύμη) 100γρ χλιαρό γάλα 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι 1 αυγό 1 βανίλια 1 κ.γ.σόδα Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. 2. Ρίχνουμε το αυγό και […]