Τελευταίες αναρτήσεις

Λαγγίτες με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο
Γλυκά

Λαγγίτες με σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο

Υλικά για 10 λαγγίτες: 1 κούπα χλιαρό νερό 1 και μισή κούπα αλεύρι 1 κ.γ.μαγιά ξερή λίγο αλάτι λίγη ζάχαρη 1 κ.σ. σπορέλαιο και 1 φλ.καφέ σπορέλαιο για το τηγάνισμα Εκτέλεση: 1.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά τα υλικά μας μέχρι να πετύχουμε έναν παχύρευστο χυλό. Αφήνουμε […]

Δίχρωμη κρέμα
Γλυκά

Δίχρωμη κρέμα

Υλικά για 5 ποτηράκια: 1 λίτρο γάλα φρέσκο 6 κ.σ. ζάχαρη 6 κ.σ. κορν φλάουρ 3 κ.σ. βούτυρο βανίλια 2 κρόκους 150γρ μπισκότα αλεσμένα 100γρ κουβερτούρα Εκτέλεση συνταγής : 1. Σε ένα μπολ κρατάμε λίγο από το γάλα και ανακατεύουμε το κορν φλάουρ,τους κρόκους,την ζάχαρη και τη βανίλια. 2. Σε […]

Παγωτό σάντουιτς
Γλυκά

Παγωτό σάντουιτς

Υλικά: 1 συσκευασία φυτικής σαντιγύ των 500ml (κρύα από το ψυγείο) 1 ζαχαρούχο γάλα 1 κούπα εβαπορέ γάλα (πλήρες 1 βανίλια 2 πακέτα πτι μπερ ολικής άλεσης  Προαιρετικά ένα σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε την σαντιγύ στο μίξερ να γίνει σφιχτή. 2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. […]

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο μερέντας
Γλυκά

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο μερέντας

Υλικά: 1 κούπα γάλα (χλιαρό) 1 κούπα ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 3 κούπες αλεύρι 4 αυγά 2 βανίλιες 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 5 κ.σ. κακάο για το γλάσο: 1 κ.σ. βούτυρο 50γρ κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. μερέντα 100γρ κουβερτούρα για την γέμιση: 3 κ.σ. μερέντα Εκτέλεση: 1. Χτυπάμε στον κάδο […]

Μπάρες δημητριακών με μούσλι
Γλυκά

Μπάρες δημητριακών με μούσλι

Υλικά: 15 μπάρες 100γρ φυστικοβούτυρο 2 κ.σ. μέλι 150γρ κουβερτούρα 250γρ μούσλι βρώμης χωρίς γλουτένη 2 κ.σ. κακάο 1 βανίλια σε σκόνη 2 κ.σταφίδες 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένα φουντούκια Εκτέλεση: 1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι,την κουβερτούρα και το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. 2. Μόλις λιώσουν καλά […]

Ρολά με ζαμπόν και γκούντα
Αλμυρά, Ζύμες

Ρολά με ζαμπόν και γκούντα

Υλικά 1 ταψί: 100γρ βιτάμ λιωμένο 100γρ χλιαρό γάλα 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει (περίπου 400γρ) Για τη γέμιση: 10 φέτες ζαμπόν 10 φέτες γκούντα 2 βραστά λουκάνικα σε φέτες 100γρ σάλτσα ντομάτας Εκτέλεση: 1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μέσα σε […]