Τελευταίες αναρτήσεις

Μπανόφι και με σοκολάτα!
Uncategorized

Μπανόφι και με σοκολάτα!

Υλικά: για 8 μπολάκια για την βάση: 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ 200γρ βούτυρο αγελάδος για την σαντυγί: 500γρ κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 100γρ άχνη ζάχαρη για την κρέμα καραμέλας: 7 κ.σ. ζάχαρη 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου γεύση βανίλια 2 κουτιά γάλα εβαπορέ(σε θερμοκρασία δωματίου) 1 κ.σ. βούτυρο για την σοκολατένια […]

Τρουφάκια με κόντιτα
Γλυκά

Τρουφάκια με κόντιτα

Υλικά:  1 και 1/2 πακ.μπισκότα μιράντα 3/4 φλιτζ. καρύδια 1/2 κούπα κόντιτα  βανίλια για άρωμα 1/2 κούπα  βούτυρο 4 κουτ. σούπας κακάο 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη 2 κουτ. σούπας ουίσκι 100γρ κουβερτούρα 1/2 κούπα γάλα εβαπορέ 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού για τη επικάλυψη: 300γρ κουβερτούρα Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το […]

Πάστα λιαστής ντομάτας!
Αλμυρά

Πάστα λιαστής ντομάτας!

Υλικά: 200 γρ φέτα 10 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο κόκκινο πιπέρι μαύρο πιπέρι Εκτέλεση:  Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να χτυπηθούν πολύ καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Τα υλικά πρέπει όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει πιο εύκολα η […]

Κούκις με ζαχαρούχο!
Γλυκά, Ζύμες

Κούκις με ζαχαρούχο!

Υλικά για 30 κούκις 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα(σε θερμοκρασία δωματιου) 250γρ βούτυρο αγελάδος(σε θερμοκρασία δωματίου) λίγη βανίλια 3-4 κ.σ. κακάο 1/2  φακελάκι μπεικιν πάουντερ 300γρ αλευρι Εκτελεση: Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο με το βούτυρο για 8 λεπτά. Προσθετουμε το κακάο,τη βανίλια και το μπείκιν πάουντερ. Σιγά σιγά ρίχνουμε και […]

Παπουτσάκια μπεμπέ!!
Αλμυρά, Κιμάς

Παπουτσάκια μπεμπέ!!

Υλικά: 1  κιλό μικρές μελιτζάνες για τον κιμά: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 100γρ σάλτσα ντομάτας 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο μαιντανό  ελαιόλαδο για την μπεσαμέλ: 200γρ γάλα εβαπορέ ζεστό 3 κ.σ. βούτυρο 4 κ.σ. αλεύρι αλάτι πιπέρι 100γρ τριμμένο κασέρι λίγο μοσχοκάρυδο Εκτέλεση: Πλένουμε […]

Ρολό με μαρμελάδα
Γλυκά

Ρολό με μαρμελάδα

4 αυγά 1 ποτήρι αλεύρι 3/4 ποτήρι ζάχαρη ξύσμα από ένα πορτοκάλι 1 κ.σ. μπέκιν πάουντερ για την γέμιση: 200γρ μαρμελάδα Εκτέλεση συνταγής: Για παντεσπάνι 30Χ40 cm Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και στη συνέχεια βάζουμε τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν […]